Помощ

Често задавани въпроси

Какво представлява www.lukas.bg?

Lukas.bg e онлайн магазин за уникални възглавнички, в който ще намерите единствен по рода си подарък, защото вие сами изработвате дизайна на желаната от вас възглавничка!

Какви са предлаганите размери?

В момента предлагаме възлглавнички в размер 38х38см.

Как да си направя възглавничка чрез дизайнера?

Разгледайте нашите "Видео уроци", които как лесно да създадете възглавничка чрез нашия дизайнера
тук.

Как да направя своята поръчка в Lukas.bg ?

Влезте в дизайнера. Създайте желаният от вас дизайн и натиснете „Запази”. По този начин вашата възглавничка вече е прехвърлена в кошницата с продукти. Влезте в кошницата с продукти, там ще видите всички направени от вас възглавнички и натиснете „Поръчай” на всяка, която желаете да ви изработим.

Възможно ли е да откажа поръчката?

Да. Това може да се случи при телефонното обаждане от наша страна за потвърждение за поръчката. В случай, че сте потвърдили по телефона, че желаете да ви изработим възглавничката, тя влиза в процеса на производство. В такъв случай ще трябва да заплатите стойността на направените до момента разходи.

По какъв начин се извършва заплащането на поръчката?

В момента единственият начин за заплащане е чрез наложен платеж. Заплащате стойността на поръчания продукт плюс таксата на куриерските услиги при получаване на доставката до посочение от вас адрес.

Доставка - време, цена?

Срокът за изпълнение на възглавничката е 2-3 (пет) работни дни. Цената за доставката е фиксирана за цялата страна – 5 (пет) лева. Доставката се извършва от куриерска фирма „Спийди”.
Можем да доставим възглавничката до офис на Еконт.

Възможна ли е експресна доставка?

Да, можем да изпълним поръчката ви в кратък срок.
Пример: Ако направите поръчката в понеделник или вторник до 10ч. и се свържете с нас за да уточним подробностите ще получите възглавничката си в сряда.
Ако направите поръчката в събота или неделя ще е получите във вторник. 
Цената на възглавничката в този случей е 20лв. + 5лв. за доставка.

Кога ще получа поръчката си ?

След като изпратите поръчката си, очаквайте обаждане от наша страна за потвърждаване на поръчката след което ние ще започнем произвеждането на възглавничката. В случай, че направите поръчката през почивен ден, ще се свържем с вас на следващия работен ден. След като поръчката ви бъде потвърдена, ще бъде изработена и пусната по куриер.
Ще получите желаната от вас възглавничка до 3-5 (пет) работни дни, считано от деня на потвърждаването й.

Доставяте ли до моя град ?

Доставки се извършват до всяка една точка на територията на България. В случай, че живеете в малко населено място или се съмнявате за възможността за доставки, моля проверете графика за обслужване в сайта на куриерката фирма, която използваме „Спийди” - www.speedy.bg


Прането поврежда ли чъзглавничките?

Не. Възглавничките могат да бъдат прани на ръка, както и в пералня като препоръчителната максимална температура е 40 градуса.

От какви материали са направени възглавничките?

Всяка възглавничка е изработена от плат със състав - 100% полиестер.

Каква е плътността на материята ?

160 г/кв.м

Какъв е пълнежа на възглавничката?

Възглавничките са напълнени със силиконова вата.

Каква технология се използва за производството на възглавничките?

Технологичния процес за изработка на възглавничките е сублимационния печат. Най-простото обяснение за начина му на действие е, че при него се използва топлина, за да се пренесе мастила от хартия върху плат. Чрез този метод мастилата биват вмъкнати/оцветятват самата материя.

Какви мастила се използват?

Използваме сублимационни мастила на водна основа. Те са напълно безвредни, както за вас, така и за околната среда.

Ще има ли разлика в цветовете на възглавничката – тези, които виждам на сайта, докато я създава и тези, които ще бъдат реално отпечатани?

Цветовете, които виждате, докато създавате дизайна на вашата възглавничка се формират от смесването на три основни цвята, използвайки т.нар. RGB (Red –червено; Green –зелено; Blue –синьо ;) гама. Този цветови модел е адитивен в компютърните среди. При печат цветовете се образуват от CMYK гама (Cyan – циан, основно синьо; Magenta- маджента, виолетово-червено; Yellow – жълто; Key съответстващо на blacК - черно;). Този цветови модел образува техническите начала на модерния цветен печат.
Тъй като при създаване на вашия дизайн, мониторът ви изполва 3 цвята за образуване на цветове, а при печат се използват 4, може да съществува малка разлика между цветовете видени на монитора и тези на възглавничката.